Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.

Kako odabrati bend za svadbu

Odabir benda – noćna mora ili zabava

Možda nam se čini da je lako odabrati bend za svadbu, ali ustvari to i nije baš tako. Potrebno je pronaći bend koji će zadovoljiti kako Vaša očekivanja tako i očekivanja gostiju. Naš savet je da dobro razmislite i izaberete ko će Vam svirati na svadbi.

Bend za svadbuPrvo odaberite koju vrstu muzike bi ste želeli za svadbu i prema tome napravite spisak bendova koji odgovaraju. Bendove možete naći putem interneta, na zvaničnim prezentacijama, na youtube-u…

Budite oprezni oko preslušavanja snimaka, jer se uglavnom ispostavi da su to najbolji snimci koji ne daju realnu sliku. Takođe, ukoliko ste već slušali neki sastav na dočeku nove godine ili bili na nekoj svadbi Vaših prijatelja ili voljenih i svidela Vam se muzika i atmosfera koju je bend napravio to Vam još više može pojednostaviti izbor. Poslušajte i savete prijatelja i rodbine koju su skoro pravili svadbu, oni Vam mogu dosta pomoći u izboru.

 

Muzika definiše atmosferu Vašeg venčanja

U svakom slucaju nemojte da dozvolite da Vam ova stavka bude nebitna, jer je muzika svakako jedna od najbitnijih stvari na Vašem venčanju. Bend uglavnom definiše atmosferu koja će krasiti Vaše venčanje i od ovog, naizgled sitnog detalja, u mnogome će zavisiti celokupan utisak.

Ne pravite kompromise i ne prihvatajte ponude sa kojima nećete biti potpuno zadovoljni jer Vam to može pokvariti ceo užitak na slavlju. I svakako, ukoliko morate da uštedite na nečemu drugom, kako bi ste angažovali bend koji Vam se sviđa, to i učinite.

 

Detalji na koje treba obratiti pažnju

Kako bi ste imali raznovrsniji repertoar i ne bi ste sebi ograničili izbor pesama zbog vokalno instrumentalnih mogućnosti benda, obratite pažnju da li u sastavu izvođača postoji samo jedan pevač/pevačica ili postoji i pevačica i pevač. Da li postoje i prateći vokali? Koji se instrumenti koriste u sastavu?

Ukoliko ste se već napravili uži izbor i iz užeg izbora odabrali bend. Prilikom angažovanja, proverite sa njima kakav im je repertoar. Većina bendova će vam dati spisak pesama koje izvode sa kojim mozete sastaviti repetoar i uz to Vas i savetovati sta bi bilo dobro za koji deo večeri. To je bitno jer ćete osigurati da muzika tog dana bude po Vašem ukusu.

Definišite cenu, koliko ima članova u sastavu, satnicu, pauze, ozvučenje (da li je adekvatno za prostor u kojem će se održati svadba) vreme dolaska, redosled numera: numere za ulazak, prvi ples i iznošenje torte, da li će moći da primaju narudžbine i bakšiš… Ovim ćete se osigurati da će bend ispuniti Vaša očekivanja po pitanju sadržaj.

Truba

TrubaciNezaobilazan detalj na svadbi su i trubači. Trube nastupaju kad je atmosfera već poprilično zagrejana i dolivaju ulje na vatru. Obično se angažu pored benda. Kako za bend tako i za trubače potrebno je angažovati proverene sastavi i sa njima dogovoriti oko vremena dolaska, repertoara, naručivanja pesama i bakšiša.

 

 

 

 

 

Ali pre nego što krenete pogledajte i poslušajte ovu dobro poznatu 🙂 …

 

 

Author:


[social_button button=“facebook“ fsend=“on“ flayout=“standard “ fwidth=“350″ faction=“like“ fcolorsheme=“light“][social_button button=“google“ gsize=“medium“ gannatation=“bubble“ ghtml5=“on“][social_button button=“twitter“ ttext =“Pozivnice za venčanje Mashnica“ tcount =“horizontal“][social_button button=“pinterest“ pcount=“horizontal“ ptext=“Pozivnice za venčanje Mashnica“]