Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.

Kako odabrati restoran za venčanje

Restoran za venčanje – 14 stvari koje morate znati

 

Kako odabrati restoran za venčanje - mestoDa li je restoran slobodan za dan Vašeg venčanja?

Iako izgleda kao normalno prvo pitanje, bitno je da se ono i postavi prvo. Ukoliko već imate zakazan datum venčanja, a želeli bi ste određeno mesto ili restoran u kome želite da napravite svadbu, proverite da li je slobodan i obavezno rezervisite isti. Ukoliko je već zauzet, vratite se listi i izaberite neku drugu prelepu lokaciju za venčanje.

 

 

Kako odabrati restoran za venčanje - stoloviKoliko gostiju može da sedi na svečanom ručku ?

Ovo je veoma bitno, jer ne želite da  rezervišete restoran za venčanje koji ima mesta za 300 ljudi, a da pozovete samo 50 na ručak. Kako bi ste izbegli neprijatnosti da gosti budu u prostoriji koja je veoma mala ili da gost koji zakasni nema gde da sedne, morate izabrati mesto prema broju pozvanih gostiju.

 

 

Koliko gostiju može prisustvovati činu venčanja?

Neki parovi više vole da imaju manju i intimniju ceremoniju sa užim krugom porodice i prijatelja, a kasnije da se pridruže proslavi (žurci) sa širim krugom porodice i prijatelja. Ukoliko je ovo Vaš plan vodite računa i proverite da li mesto koje želite  je dovoljno veliko da primi komotno sve goste ili u obrnutoj situaciji da nije previse veliko i ne praktično, tako da gosti budu odvojeni.

U koje vreme možete ući u restoran?

Samo Vaš na ceo dan! … možda ste se tako dogovorili, ali svaki restoran ima svoje vreme kada možete doći. Jednostavno potvrdite unapred satnicu kako bi ste najbolje iskoristili svoje vreme.

Kako odabrati restoran za venčanje - mladaDa li se mlada može spremiti u nekoj od prostorija restorana?

Ukoliko mlada želi, možete se raspitati da li postoji prostorija u kojoj bi mlada mogla da se pripremi za venčanje. Time bi izbegla gužve i jurnjavu po kozmetičkim salonima, frizerima itd.

 

 

 

Da li možete da dogovorite raspored dana?

Postarajte se da dogovorite satnicu u odnosu na faze venčanja kako bi ste imali program kada će se šta održati (ceremonija venčanja, fotografisanje, ručak, torta, prvi ples…).

Kako odabrati restoran za venčanje - pićeDa li možete poneti svoje piće u restoran ili mesto venčanja?

Ovo pitanje vredi postaviti. Iako mesto ili restoran ima svoj bar možda će Vam dozvoliti da ponesete svoje piće. Na ovaj način možete da uštedite dosta novca, pa makar Vam dozvolili da donesete samo sokove.

 

 

Kako odabrati restoran za venčanje - hranaDa li morate da koristite njihove namirnice ili možete poneti svoje?

Neka mesta insistiraju da koriste svoje namirnice. To ne mora da znači lošu stvar, jer verovatno imaju iskustva sa venčanjima, pogotovo u kuhinji. Ali nije na odmet pitati, jer ukoliko Vam se ne sviđaju jela u njihovoj ponudi, možete uživati u hrani koju volite.

 

 

Ukoliko pada kiša gde možemo organizovati fotografisanje?

Kako bi se osigurali, ako bude slučajno kiše, a Vi ste želeli fotografisanje napolju, proverite da li postoji mesto u prostorijama na kome bi mogli da organizujete fotografisanje. Na ovaj način ćete izbeći fotografije sa ružnim pozadinama.

Da li morate da platite unapred pun iznos za restoran?

Ukoliko imate 200 zvanica, da li morate unapred da platite za ceo broj gostiju? Znate da je ovo pitanje važno, jer neko možda neće moći da prisustvuje ručku posle ceremonije venčanja. Zato, zašto ne bi ste pitali da li možete da platite 80% cene za očekivane zvanice, a nakon toga da doplatite za tačan broj gostiju. To je jedan od načina da uštedite malo novca.

Da li je moguć smeštaj nakon venčanja?

Mnogi imaju rođake i prijatelje koji žive daleko i trebaće im mesto gde će prenoćiti. Takođe unapred treba da dogovorite gde ćete provesti svoju prvu bračnu noć. Samim tim proverite da li postoji mogućnost smeštaja, kakav je i ukoliko odgovara rezervišite unapred kako bi ste se osigurali.

Kako odabrati restoran za venčanje - postolje za tortuDa li imaju postolje za tortu koje možete iskoristiti?

Vaša torta mora da bude izložena na nečemu. To je jedan og glavnih detalja na Vašem venčanju. Sigurno da poslastičari imaju da Vam iznajme postolje za tortu, ali uglavnom i mesta u kojima se organizuju svadbe imaju vrhunska postolja za torte. Samim tim možete još malo uštedeti i imati manje stvari za brigu.

 

 

Da li će biti još neko venčanje na istom prostoru?

Ovo je jedno od ličnih pitanja. Morate sami da odlučite da li želite ovaj dan samo za Vas. A da li ovo stvara veliku razliku zavisi i od toga koliko je mesto na kom bi se organizovalo slavlje. Ukoliko je prostor mali zaista ne bi bilo dovoljno mesta, a kamoli dve odvojene prostorije za slavlja. Tako da ukoliko dođe do ovakve situacije, budite sigurni da Vam neće smetati ta ideja.

U koje vreme morate napustiti mesto slavlja?

Do kada možete ostati, sigurno je jedno od najbitnijih pitanja. Naravno, da Vas na dobrom mestu za slavlje neće izbaciti napolje, ali postarajte se da znate odgovore na neka bitna pitanja. Koje je odgovarajuće vreme da se napusti mesto? Do kada se služi piće? Do kada muzika može da svira? Ukoliko želite vatromet na završetku večeri, osigurajte da muzika zna do kada može da svira kako bi se svi pripremili na poslednji ples te večeri i pozdravljanja svatova. Ove detalje takodje možete da ubacite i u tekst Vaše pozivnice za venčanje i na taj način naglasite gostima do kada je planirano da venčanje traje.

 

Author:


[social_button button=“facebook“ fsend=“on“ flayout=“standard “ fwidth=“350″ faction=“like“ fcolorsheme=“light“][social_button button=“google“ gsize=“medium“ gannatation=“bubble“ ghtml5=“on“][social_button button=“twitter“ ttext =“Pozivnice za venčanje Mashnica“ tcount =“horizontal“][social_button button=“pinterest“ pcount=“horizontal“ ptext=“Pozivnice za venčanje Mashnica“]