Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.

Venčanje – planirajte u boji !

Venčanje u bojiKako zamišljate Vaše venčanje? Kako zamisljate proslavu Vaseg najlepšeg dana? U blještavoj dvorani, kao onoj iz bajke ili pre kao koktel party? Ili ste pre za neobavezni ketering i mnostvo dobro raspoloženih gostiju? A šta je sa dekoracijom? Bojama? Blještavo zlatno ili lepršavo ljubičasto?

Osećate se zatrpano idejama i predlozima. To je potpuno normalno 🙂
Zato planirajte!

Planirati venčanje moze biti veliki izazov.

Nemojte se ustručavati podeliti poslove i zaduženja. Uklučite roditelje, najblize prijatelje, i ne ustručavajte se zatražiti pomoć nekoj od profesionalnih agencija ukoliko to možete da priuštite. Neće Vas niko smatrati nesposobnom, već ce Vam na pravi način olakšati u organizovanju savršene proslave.
Vaše venčanje, kao proslava Vaše ljubavi, izborom mesta, cveća, pozivnica za venčanje, dekoracije, ocrtava Vaš stil i Vašu ličnost. Stil ili boja Vašeg venčanja predstavlja upravo proslavu Vaše ljubavi, obojenu onim bojama i detaljima koji se svidjaju Vama.

U zavisnosti od želja, tema venčanja može biti odredjena kombinacija boja i detalja. Danas, parovi sve više pažnje obraćaju na izbor teme, jer žele da sve bude u istom stilu, od pozivnica za venčanje, mašni na stolicama do torte. Ideja je zaista mnogo, treba samo razmisliti koja boja ide uz Vas i koja će Vas najbolje predstaviti gostima.

Mlade često svoju osobnost i stil pokazuju kroz boje na venčanju, bez obzira da li se radi o sitnim detaljima ili kada je celo venčanje u boji.

Kako bi stvorili najbolji efekat, i kako bi u pravoj meri uskladili boje i detalje, krenite od osnovnih elemenata koje je potrebno pripremiti:

Pozivnica 140Pozivnice za venčanje

One su gostima definitivno prvi nagoveštaj teme vašeg venčanja. Pozivnice za venčanje su sastavni deo slike Vašeg venčanja i treba da predstavljaju Vačim gostima koji stil ste odabrali za celokupno veselje.
Klasičnom pozivnicom i bež- braon ili crveno- belom kombinacijom dajete do znanja da očekuju tradicionalnu atmosferu, a šaljivim tekstom i odabirom tirkizne, žute, narandžaste boje nagoveštavate opušteniju zabavu. Obratite pažnju na sve, i najsitniji detalji su bitni: odabir fonta, ozbiljnost teksta, jednostavnost ili originalnost pozivnice – sve je to uvod u priču Vašeg venčanja.

 

Cveće i dekoracija prostora

Danas je moguće napraviti cvetne aranžmane u svakoj boljoj cvećari. Na raspolaganju Vam je široka lepeza boja i oblika. Baloni, satenske trake, trake od organdina i tila u odabranoj boji svakako su dobar i povoljan izbor. Ne zaboravite i na ostale detalje, kao sto su sveće u boji, kristali, stakleni kamenčići, latice… Evo i par ideja za dekoraciju stola.
Cvetni aranzmani za vencanjeOd istog cveća koji su korišćeni za mledenački sto, u malim ovalnim staklenim ili porcelanskim činijama napravite bukete koje ćete zajedno sa svećama u istom ili sličnom tonu rasporediti po sali. Na ovaj način sa dodatim detaljima i svetlošću sveća dobiti raskosnu i prijatnu atmosferu.
Na lepo dekorisanom stolu možete istaći i jelovnik kako bi Vaši gosti znali šta im se nudi za svečani ručak ili večeru. Jelovnik takodje možete napraviti u skladu sa bojama i ostalim detaljima koji prate celokupno venčanje. Mozete napraviti i jelovnik za svakok gosta koje cete staviti pored ili u svaki tanjir. Predstavljaju minimalan trosak, a ako su u stilu I bojama Vaseg vencanja lepo dopunjuju izgled stola.

Još jedan detalj koji neće ostati nezapažen – prsten za salvete. Možete iskoristiti svilene trake vezane u mašnu, satenske, organdin trake ili trake od bilo kog drugog materijala. Ovako ukrašeni tanjiri samo će upotpuniti dekoraciju stola.
Stakleni kamenčići i kristali su takodje dobar izbor. Najbolje će izgledati ako ih stavite oko cvetnog aranzmana ili svećnjaka na stolu.

Imajte na umu da detalji čine venčanje posebnim…. sve one male stvarčice koje daju poseban duh, sitnice koje zrače originalnošću i oslikavaju vašu ličnost .

Venčanice

Umesto tradicionalnih belih venčanica, danas su sve popularnije svadbene haljine u intenzivnijim bojama. No, sve je to stvar ličnog ukusa. Ukoliko želite da venčanicu uklopite sa ostalim elementima, sasvim je dovoljno da na nju stavite neki detalj u željenoj boji, na primer satensku traku oko struka, nakit koji prati boju venčanja… Takodje, venčanica svojim krojem mora u potpunosti pratiti temu i stil svadbe.

Vencanice u bojiKod odabira boje venčanice, osnovno je uskladiti boju vašeg tena sa bojom venčanice. Evo par smernica:
Devojke sa svetlom puti najbolje će izgledati u venčanici žute boje ili boje slonove kosti.
Devojke sa tamnom puti najbolje će izgledati u snežno belim venčanicama.
Devojke sa normalnom puti najbolje će izgledati u venčanici boje šampanjca.

Torta

Izaberite tortu koja će se u potpunosti pratiti boje venčanja. Ako će na vašoj svadbenoj torti biti cvetnih ukrasa, birajte boje za tortu koje će ići uz cveće. Danas u ponudi postoji široka lepeza kako ukusa tako i dizajna svadbenih torti. Pustite mašti na volju, izaberite svadbenu tortu iz snova…budite kreativni i maštoviti i prepustite iskusnom poslastičaru sve, a Vi se fokusirajte na ostale stvari koje Vas čekaju.

Zahvalnice

Zahvalnice su mali znak pažnje kojima gostima zahvaljujete što su prisustvovali vašem venčanju i na taj nacin uveličali vašse slavlje. Ako ste se odlucili za klasične zahvalnice sa slikom najbolje bi bilo da su u istom stilu kao i pozivnice. Vašim gostima možete pokloniti kutijice sa bombonama, magnete ili neke druge sitnice.Tom prilikom se pobrinite da ambalaža prati temu venčanja. U poslednje vreme, umesto klasičnih zahvalnica mladenci poklanjaju svojim gostima CD sa fotografijama ili video snimak.

Sitni detalji

Nakon što ste odabrali boju i temu, opredelili se za venčanicu koja najbolje ide uz Vas, poslali pozivnice gostima, razmislite da li sliku vašeg venčanja možete da upotpunite sa još nečim. Možete zamoliti budućeg muža da na primer stavi kravatu u odgovarajućoj boji, ili pak, zamolite kumu da izabere haljinu koja će biti u tonu koji prati celokupan dogadjaj.

Takodje možete odabrati tablice za automobil koje prate ton koji ste odabrali.
Još par saveta oko odabira boja:
Boje venčanja i godišnja doba
Najbitnije je izabrati boju venčanja koja je uskladjena sa godišnjim dobom. Ako je venčanje na jesen najprikladnije boje su bez, boja šampanjca, boja slonovače, boja cimeta, boja čokolade…

Ako je venčanje u leto izaberite neku od tonova ljubičaste, žute, narandžaste… Imajte na umu da pastelne boje stavite u pozadinu
Vase venčanje ćete učiniti posebnim ako izaberete neku boju sa posebnim značenjem za Vas i Vašeg izabranika.
Vodite računa ako za osnovnu boju vaseg venčanja izaberete belu. Za bela venčanja karakteristično je da zahteva izuzetnu pažnju. Kod ove boje, svaka greška se najlakše uočava.


sareni-cvetBoje I simbolika

-Plava boja – simbol odansti i vernosti.
-Boja čokolade – boja koja simbolizuje zadovoljstvo
-Crvena boja – boja koja simbolizuje ljubav, energiju a najviše se vezuje za seksualnost
-Bela boja – simbol nevinosti, spokojnosti, jednostavnosti
-Žuta boja – simbol prijateljstva, mada po nekom verovanju i simbol ljubomore

Ukoliko želite možete pogledati našu ponudu pozivnica za venčanje kao i kitnje za gostena  na sajtu pozivnice mashnica

 

 

 

 

Author:


[social_button button=“facebook“ fsend=“on“ flayout=“standard “ fwidth=“350″ faction=“like“ fcolorsheme=“light“][social_button button=“google“ gsize=“medium“ gannatation=“bubble“ ghtml5=“on“][social_button button=“twitter“ ttext =“Pozivnice za venčanje Mashnica“ tcount =“horizontal“][social_button button=“pinterest“ pcount=“horizontal“ ptext=“Pozivnice za venčanje Mashnica“]